Groepsfitness

Groepsfitness is toegankelijk

Groepsfitness is de perfecte manier om kennis te maken met fitness. Veel mensen kennen de sport fitness en weten hoe gezond het is voor het lichaam. Het is echter niet een sport om makkelijk mee te beginnen, omdat het over het algemeen veel techniek vereist om oefeningen goed uit te voeren. Wanneer je in een groep sport, kan dit je helpen om meer te bewegen.

Dit geldt niet alleen voor beginners. Ook ervaren sporters komen graag naar groepsfitness bij Athlete Club, om in het gezelschap van andere mensen te sporten. Bovendien helpen de ervaren sporters je, naast de gecertificeerde trainers, graag bij de verschillende oefeningen. Al deze facetten zorgen er samen voor dat er een gemoedelijke en toegankelijk sfeer heerst bij de groepsfitness. Voel je dus van harte welkom om een gratis proefles te nemen.

Prettig sporten met groepsfitness

Een reden om (nog) niet te beginnen met fitness, is omdat fitness als moeilijk of niet toegankelijk wordt gezien. Groepsfitness is dat echter geen van beide. De les is juist bedoeld om iedereen de voordelen van fitness te laten ervaren. Sporters die deelnemen aan de groep, zijn allemaal zeer toegankelijk en iedereen helpt elkaar.

Wat maakt fitness met een groep verder leuk? Deelnemers van groepsfitness zijn een vaste groep mensen, waardoor het een hechte club is. Het is dus niet alleen sporten, maar ook een gezellige training. Uiteraard kun je nadien lekker genieten van koffie bij de bar.

Wil jij dus al langere tijd werken aan je gezondheid, maar heb je de stap nog niet durven maken? Of doe je momenteel een andere sport, maar wil je graag wat anders? Dan is groepsfitness zeer geschikt voor jou. Twee keer per week sport je met de groep, onder begeleiding.

De voordelen van fitness in een groep

Fitness heeft vele voordelen voor het lichaam voor zowel jong als oud. Groepsfitness wordt dan ook door volwassen van verschillende leeftijden gedaan.

Weet jij al waarom jij wilt gaan fitnessen? Mocht je nog niet overtuigd zijn dan helpen wellicht de volgende voordelen:

  • Meer spiermassa gaat vaak samen met hogere vetvrije massa. Uit onderzoeken blijkt dat dit de levensduur kan verlengen.
  • Meer spieren zorgen voor meer energie en meer kracht. Dit helpt bij allerlei dagelijkse zaken zoals opstaan uit bed en stoel, maar ook bij werken in de tuin.
  • Fitness en krachttraining zorgt niet alleen voor sterke spieren, maar ook voor sterke botten. Dit komt omdat het de botdichtheid vergroot. Vooral op oudere leeftijd is dit erg belangrijk.
  • Sterke rugspieren kunnen rugpijn voorkomen.
  • Bewegen door middel van fitness, kan helpen om stress te verminderen en kan mentale energie geven.
  • Fitness helpt blessures te voorkomen, doordat je met fitness de weerbaarheid van de spieren traint.

Voor mannen en vrouwen

Spierontwikkeling

Voor het hele lichaam

Wist je dat?

Je weet nu al het een en ander over groepsfitness, maar wist je ook dat het geschikt is voor mannen en vrouwen? En wist je dat je bij Athlete Club gebruik maakt van de nieuwste fitnessapparatuur, waardoor je veilig en verantwoord sport? Dit vinden we erg belangrijk en daarom kan jij je vragen ook altijd stellen aan professionele begeleiders die aanwezig zijn in de sportschool.

Heb je besloten dat je wilt gaan sporten, maar doe je toch liever wat anders? Dat kan, want we bieden ook andere groepslessen zoals bijvoorbeeld bokszaktraining en cardio kickboksen aan.

En wist je dat alle sporters die deelnemen aan groepsfitness, aangeven dat andere sporters hun motiveren om te blijven sporten? Weet dus waar je aan begint, want eenmaal deelgenomen is garantie voor een lange tijd sporten.

Geef je op voor groepsfitness bij Athlete Club

Wij kijken uit naar jouw eerste les. Ben jij er klaar voor? Kijk dan snel op het rooster, wanneer je je eerste les kunt volgen. Wij heten je van harte welkom en wensen je alvast veel plezier bij je eerste les groepsfitness.