Corona

Corona

Op deze pagina leest u informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten 

Wij willen graag dat alle sporters met een veilig gevoel bij ons kunnen sporten. Om die reden hebben wij onze sportschool uitgerust met actieve luchtreinigers, die 24/7 de lucht en oppervlakken (zoals tafels, stoelen en deurkrukken) reinigt. De luchtreinigers zijn voorzien van ActivePure-technologie dat is ontwikkeld door NASA, om astronauten langdurig te beschermen tegen schadelijke stoffen. Deze techniek bleek ook uitermate geschikt om vele andere schadelijke verontreinigingen in de lucht en op oppervlakken onschadelijk te maken zoals virussen, bacteriën, schimmels, pollen, stof, geuren, gassen en allergenen.

 

Vanaf 4 november zijn de reguliere groepslessen voor personen vanaf 18 jaar niet meer toegestaan. Echter blijft individueel sporten mogelijk. Voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar verandert er niets en deze groepslessen zullen gewoon doorgaan. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

De volgende maatregelen zullen voor onze club van toepassing zijn:

 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Voor binnensporten (en groepslessen) geldt een maximum van 4 personen (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • De kleedkamers mogen niet gebruikt worden.

De algemene richtlijnen van het RIVM regelingen blijven van kracht:

 • Meld je aan voor iedere training waaraan je wilt deelnemen via onze applicatie.
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst en vertrek met het beschikbaar gestelde desinfectiemiddel.
 • Schud geen handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
 • Was de handen regelmatig met zeep, voor minimaal 20 seconden.
 • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis en ziek uit.
 • Heeft 1 of meerdere personen in het huishouden ernstige klachten zoals koorts en/of
  benauwdheid, dan moet je thuisblijven en kun je niet trainen. Als iedereen in het huishouden 24 uur geen klachten heeft, mag er weer getraind worden.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus. Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Stel jezelf regelmatig op de hoogte van de meest actuele richtlijnen via RIVM.nl.

 

Wij zullen de bovengenoemde maatregelen op de volgende manier gaan toepassen:

Helaas zijn contactsporten (vanaf 18 jaar) vanaf 14 oktober niet meer mogelijk, aangezien we de 1,5 meter afstand niet kunnen waarborgen.
Daarnaast kunnen de kleedkamers niet meer gebruikt worden en zal je je thuis moeten omkleden.
Verder blijft het voor de ouders niet mogelijk om binnen te komen kijken naar de kinderen.
Het rooster wordt zodanig aangepast om te voorkomen dat sporters van verschillende trainingen elkaar kruisen. Tussen de trainingen zullen wij tijd reserveren, zodat sporters de sportclub kunnen verlaten voordat de volgende sporters binnenkomen. Aan alle sporters wordt gevraagd om op zijn vroegst 5 minuten voor de training aanwezig te zijn. Op deze wijze kunnen wij ervoor zorgen dat er niet meer dan 30 personen aanwezig zijn.

 

Ondanks de aangescherpte maatregelen blijft ons lesrooster ongewijzigd. Wij zullen workouts in de Athlete Club App plaatsen, die voor alle leden beschikbaar zijn. Tijdens de training kun je de workout afspelen. Op je telefoon heb je een digitale Personal Trainer, die jou verteld welke oefening je moet doen, hoe je de oefening moet uitvoeren en hoelang/hoe vaak je de oefening gaat doen. Uiteraard zullen de trainers aanwezig zijn om iedereen te begeleiden en vragen te beantwoorden. Op deze manier spelen we in op het 'individueel' sporten en zorgen we ervoor dat we met z'n allen kunnen blijven sporten.

Tot slot wil ik alle sporters vragen om verantwoord met de situatie om te blijven gaan. Wanneer je merkt dat je gezondheidsklachten hebt, dan blijf je thuis. Blijf te allen tijde bewust van de vragen die je worden gesteld in de COVID-19 disclaimer wanneer je je aanmeldt bij ieder roosteractiviteit.