Mixed Martial Arts (MMA)

Mixed Martial Arts (MMA)

MMA

MMA in de meest complete vechtsport. Het is daarnaast de snelst groeiende vechtsport van dit moment. Deze sport heeft raakvlakken met onder meer kickboksen, taekwondo, judo en Braziliaans jiu jitsu.  Tijdens de MMA trainingen oefen je dus niet alleen het stoten en trappen (striking), maar leer je ook worpen en wurg- en klemtechnieken (grappling). Tijdens het sparren leer je de technieken op een respectvolle manier toe te passen in een trainingsgevecht.

Een belangrijk onderdeel uit het MMA is Grappling. Grappling is gericht op het grondvechten. Het kent zijn basis vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). Door de snelle groei van het Mixed Martial Arts (MMA) was er steeds meer behoefte aan een variant waarbij geen Gi (vechtsportpak) werd gedragen, zoals wel bij judo en BJJ het geval is. Hierdoor werden de technieken geschikter voor het hedendaagse MMA. De groeiende populariteit zorgt ervoor dat deze verbastering zich ontwikkeld tot een volwaardige sport, waarin inmiddels nationale en internationale competities worden georganiseerd. 

In Grappling is het doel om de tegenstander zo snel mogelijk naar de grond te krijgen door middel van een worp/shoot/takedown en daar het gevecht voort te zetten. In het grondgevecht werk je naar een dominante positie toe, om vanaf daar je tegenstander door middel van een klemtechniek of een verwurging (submission) te laten aftikken. 

Voor mannen en vrouwen

Cardio

Toegankelijke groepen

Schermafbeelding 2022-12-22 om 15.33.14

Frank