Kickboksen

Kickboksen

Kickboksen

Kickboksen in Veendam? Dat doe je bij Athlete Club! Wij bieden per week meerdere kickbokslessen aan, waar zowel beginnende als gevorderde sporters meedoen. Iedereen traint met een eigen doel en dat is waarom onze trainers de lessen zo goed mogelijk aanpassen aan jouw niveau.

Zoek je een sport waarbij je je hele lichaam traint? Ga dan voor kickboksen. We zien in onze lessen zowel mannen, vrouwen en kinderen. Tijdens de lessen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw niveau. Je hebt daarom tijdens de lessen zelf de keuze met wie je traint. We bieden geen speciale kickbokslessen voor vrouwen, maar tijdens de lessen is er volop ruimte om met je eigen gekozen buddy te trainen.

Twijfel je nog om deze prachtige sport te gaan doen? Wij nodigen je van harte uit voor een proefles kickboksen.

Wat is kickboksen?

Kickboksen heeft veel raakvlakken met andere vechtsporten. Niet gek omdat het ook technieken ontleent aan andere vechtsporten zoals karate en thaiboksen. Wat de vechtsport vooral kenmerkt, is dat je vecht met je armen en benen. Met een combinatie van stoten en trappen, is het doel om je tegenstander uit te schakelen.

Oorspronkelijk komt de sport uit Japan en de Verenigde staten en is populair geworden in de jaren 70. Het is een harde vechtsport en anders dan sommige andere vechtsporten, waarbij het doel is om punten te scoren, is het doel van kickboksen de tegenstander zo hard mogelijk te raken.

Bij Athlete Club trainen we met respect voor de tegenstander en het uitvoeren van de juiste technieken. We doen alles om de passie voor de sport op een verantwoorde manier over te brengen, door de nadruk te leggen op het uitvoeren van de juiste techniek. We bieden daarom ook bokszaktraining als aparte training aan, waarbij je nog meer aan je skills kunt werken.

Waarom de sport goed voor je gezondheid is

De stoten en trappen die met hoge snelheid worden uitgedeeld, zorgen voor een intensieve training. Of dit nu op het lichaam of een stootkussen is. Ook doen we rek- en strekoefeningen als warming-up, zodat je hoge trappen en stoten zonder blessures uit kunt voeren.

Ook doen we een beroep op je conditie, doordat we de verschillende oefeningen snel op elkaar laten volgen. Met een kickbokstraining train je zo je hele lichaam op conditie, kracht en lenigheid.

Kom kickboksen bij Athlete Club in Veendam

Athlete Club biedt een brede variatie aan sporten. Zo kun je naast verschillende vechtsporten ook bij ons terecht voor fitness, groepsfitness en Personal Training. Welke sport je ook kiest, je komt terecht in een gemoedelijke sfeer.

Wil jij direct komen sporten? Wij nodigen je van harte uit in onze sportschool, en zien je graag voor je eerste les kickboksen.

Voor mannen en vrouwen

Cardio

Toegankelijke groepen

P1299987

Lennart