Bokszaktraining

Bokszaktraining

Wil jij graag bokszaktraining doen? Bij Athlete Club in Veendam ben je aan het goede adres. Wij bieden volop trainingen op de bokszak aan. Of je nu wilt werken aan je conditie, of je techniek voor andere vechtsporten wilt verbeteren. 

Trainen op de bokszak kan op elk niveau en is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Doordat je met de training op de zak geen stoten of trappen van een tegenstander hoeft te incasseren, is het een veilige maar zeer effectieve manier om aan je conditie te werken. Bokszaktraining is zeer geschikt voor beginners. Iedereen traint op zijn of haar eigen bokszak. Zo kun je volledig focussen op de techniek.

Ben jij klaar om aan je fitheid te werken? Meld je dan nu aan voor je eerste bokszaktraining. 


Met welk doel kom jij bokszaktraining doen? 

Niet alleen wedstrijdboksers en andere vechtsporters doen bokszaktraining. De oorsprong van deze manier van trainen ligt weliswaar in de vechtsport, maar tegenwoordig is het bij een veel bredere doelgroep populair. Lijkt het jou leuk om stoot- en traptechnieken te leren? Dan hebben we goed nieuws, want een workout op de bokszak dient veel meer doelen!

Bokszak training voor afvallen is bijvoorbeeld erg populair. Omdat je je hele lichaam intensief beweegt, verbrand je veel calorieën. In combinatie met goede voeding zal dit het afvallen zeker een boost geven. Andere populaire doelen van de zaktraining is om de algehele conditie te verbeteren en om te werken aan vechtsport technieken. 

Het mooie aan training op de zak, is dat je het zo intensief kan maken als je zelf wilt. Hierdoor zien we zowel veel beginners als gevorderde sporters bij onze bokszaktraining.

 

Welke spieren train je met een bokszak workout?

Het korte antwoord op deze vraag is: alle spieren! De workout met de bokszak is zo opgebouwd dat je hele lichaam getraind wordt. Oefeningen bestaan uit stoten, trappen en krachtoefeningen. Tussen oefeningen in is tijd voor rust of actief herstel. 

De workout is ontzettend goed voor de zogenaamde core stability doordat je veel draaiende bewegingen vanuit je romp maakt. Door de weerstand van de trappen en stoten tegen de bokszak, vraagt dit extra inspanning van je core spieren. Na de eerste trainingen is het niet ongebruikelijk om spierpijn te ervaren in verschillende delen van het lichaam. 

 

Bokszaktraining bij Athlete Club

Athlete Club biedt heeft een breed aanbod aan sporten, waarbij de focus ligt op vechtsport en fitness. Onze sportschool kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer. Of je nu bokszaktraining doet, deelneemt aan fitnessgroepslessen of fanatiek kickbokst, er heerst altijd een gemoedelijke sfeer. Iedereen kan bij ons op zijn eigen niveau sporten doordat iedereen elkaar respecteert.

Heb jij al zin om aan je eerste les deel te nemen? Wij nodigen je van harte uit en hopen je snel te zien bij je eerste bokszaktraining.

 

Voor mannen en vrouwen

Cardio

Hoge intensiteit

P1299987

Lennart