Weerbaarheid Veendam

Ben jij op zoek naar een weerbaarheidscursus in Veendam? Kom dan naar Athlete Club! In samenwerking met de gemeente Veendam hebben wij een weerbaarheidscursus ontwikkeld voor kinderen. Onze cursussen worden verzorgd op basisscholen in Veendam, maar wij bieden ook de mogelijkheid voor een na-schoolse cursus in een kleine groep. De weerbaarheidscursussen geven kinderen handvatten om te leren omgaan met o.a. stressvolle situaties.

Onze trainers hebben jarenlange ervaring in het verzorgen van vechtsporttrainingen aan kinderen. Vechtsport is vanuit pedagogisch perspectief erg geschikt om de weerbaarheid van kinderen te verbeteren. Wij merken aan onze jeugdleden dat ze zelfverzekerder worden, grenzen durven aan te geven en elkaar gaan respecteren.

In samenwerking met de gemeente Veendam hebben wij onze praktijkervaring en de huidige wetenschap omtrent dit thema gebundeld in een leerzame cursus.

Wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid is de mate waarin een persoon met stressvolle situaties kan omgaan. Je kunt hierbij denken aan zowel fysieke als mentale situaties. Uit onderzoek is gebleken dat de weerbaarheid van kinderen drastisch is afgenomen. Verschillende factoren die hierbij een grote rol spelen zijn o.a. de corona pandemie, sociale media, verhoogde prestatiedruk, enzovoort.
Door onszelf bloot te stellen aan specifieke stressvolle situaties in een veilige en vertrouwde omgeving, kan worden geleerd hoe we met stress om moeten gaan. De opgedane kennis uit deze cursus kan dan worden toegepast in het dagelijks leven.

Wat mag je van de cursus verwachten

De cursus is gericht op kinderen van ongeveer de leeftijd 9 t/m 12 jaar. De na-schoolse cursus bestaat uit 7 lessen. Tevens is er een mogelijkheid voor een verlengde cursus met meer diepgang op specifieke thema’s. Wij gaan dan graag met u in gesprek om tot een passende maatwerk oplossing te komen. Afhankelijk van de groepsgrote wordt de cursus aangeboden door 2 trainers.

Elke les duurt rond de 50 minuten en bevat zowel theoretische uitleg als praktijk oefeningen.

Welke thema's worden tijdens de cursus behandeld?

Jezelf leren voorstellen

Grenzen aangeven en bewaken

Leren samenwerken

Omgaan met pesten

Zelfstandigheid

Omgaan met problemen

Zelfverdediging

Meld je aan voor de weerbaarheidscursus in Veendam!

Denkt u dat uw kind baat heeft bij onze cursus? U kunt uw kind via deze pagina aanmelden voor de eerstvolgende weerbaarheidscursus. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om te laten weten wanneer de volgende cursus zal starten.

Vermeld bij de aanmelding uw contactgegevens en de gegevens van uw kind.