Kickboksen voor vrouwen

Wil jij kickboksen in Veendam? Dan ben je bij Athlete Club in Veendam op de juiste plek! Maar is drempel van een reguliere Kickbokstraining net iets te hoog? Doe dan eens mee met onze training; Kickboksen voor vrouwen!  Onze sportschool richt zich op Fitness en vechtsport voor alle niveaus en onze trainers zijn gecertificeerd, waardoor ze jou verantwoord les kunnen geven.

Zoek je een sport waarbij je je hele lichaam traint? Ga dan voor kickboksen. Tijdens de lessen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw niveau. Je hebt daarom tijdens de lessen zelf de keuze met wie je traint.

Twijfel je nog om deze prachtige sport te gaan doen? Wij nodigen je van harte uit voor een proefles kickboksen.

Kom kickboksen bij Athlete Club in Veendam

Athlete Club biedt een brede variatie aan sporten. Zo kun je naast verschillende vechtsporten ook bij ons terecht voor fitnessgroepsfitness en Personal Training. Welke sport je ook kiest, je komt terecht in een gemoedelijke sfeer.

Wil jij direct komen sporten? Wij nodigen je van harte uit in onze sportschool, en zien je graag voor je eerste les kickboksen.

Alleen voor vrouwen

Cardio

Verhoogd de weerbaarheid

P1299853

Shirley

Waarom kickboksen voor vrouwen?

Kickboksen zorgt ervoor dat je fit wordt, net zoals veel andere sporten. Wat maakt kickboks cardio dan zo speciaal vraag je je af?

Conditie

Door gebruik te maken van kickbokstechnieken, werk je bij deze training keihard aan je conditie! Doordat je met cardio kickboksen je hele lichaam gebruikt, leent de training zich uitstekend om je flink te vermoeien. Kan jij het aan om daar niet aan toe te geven? Dan vergroot je je conditie binnen no time! Door niet toe te geven aan de vermoeidheid werk je tegelijk ook intensief aan je mentale weerbaarheid.

Technisch

Kickboksen is niet zomaar schoppen en slaan. Om effectief te stoten en te trappen, is er veel techniek nodig. De training zal je daarom ook op dat vlak uitdagen.

Kracht

Doordat je stoten en trappen in zeer hoog tempo uitvoert en je vanuit elke hoek je spieren aanspant, zul je merken dat je naast techniek en conditie ook sterker wordt. Cardio kickboksen is een krachttraining op zich.

Kickboksen is geschikt voor iedereen

Athlete Club vind het belangrijk dat iedereen zich op haar gemak voelt tijdens het sporten. Of je nu beginner of gevorderde sporter bent en jong of oud, wij passen ons aan aan jouw niveau. Door de ruime ervaring van onze trainers kunnen zij goed inschatten op welk niveau je zit. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen en dat iedereen zich prettig voelt.

Wil je naast kickboksen andere lessen uitproberen? Kijk dan eens naar onze andere groepslessen, zoals bokszaktraining of kickboksen als je een stapje verder wilt. Voor ouderen hebben we zelfs een speciale les: 60+ en fit.

Hoe ziet een training eruit?

In elke training van Athlete Club zit een opbouw. Deze opbouw is onder andere bedoeld om blessures te voorkomen. Grofweg ziet een training er als volgt uit:

  • Warming-up
  • Techniek
  • Intensieve kern
  • Cooling-down

De onderdelen worden per training anders ingevuld. Bij de warming-up kan je oefeningen verwachten die je hartslag verhogen en je al een beetje laten zweten. Voordat je bezig gaat met het intensieve deel van de training, wordt er aandacht besteed aan je kickbokstechniek.

Dit vinden we bij Athlete Club zeer belangrijk. Bewegen met de juiste techniek zorgt er ten eerste voor dat de kans op blessures klein blijft, maar het zorgt ook voor effectievere trappen en stoten. Ook in het intensieve deel, waar we de hartslag écht verhogen, is er daarom veel aandacht voor techniek.

De training wordt vervolgens afgesloten met een cooling-down waarin je weer tot rust komt. Ook de cooling-down is belangrijk om blessures te voorkomen.

Kickboksen voor vrouwen bij Athlete Club

Ben jij al overtuigd? Of wil je graag eerst een keer binnen kijken in onze club? Kom dan gerust eens langs en laat je overtuigen. Je bent van harte welkom.

Wil je je meteen aanmelden? Klik dan op de knop lid worden op de prijzenpagina, of kom je in onze sportclub aanmelden. Wij zien je graag verschijnen voor jouw eerste les kickboksen voor vrouwen!